sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Retkikeittiö esittää - pääosassa tortillat

Heinosten kesäkeittiö valmisti juhannuksena myös tortilloja. Juuri sopiva ruoka veneessä valmistettavaksi. Ei se mitään perinteistä jussi-ruokaa ollut, mutta olosuhteiden sanelemana tortillat oli ihanan helppo ja vaivaton murkina, niin tilojenkin, kuin aineiden säilyvyydenkin kanssa. Lisäksi tortilloista saa juuri sen makuisia, kuin itse haluaa. Ainekset voi koostaa ihan sen mukaan, mitä juuri mieli sattuu tekemään. 

Jauhelihan olin pakastanut kotona etukäteen, joten kylmälaukussa se säilyi pari päivää hyvinkin erinomaisesti ja oli tätä tehdessä vielä hippaisen jäässäkin. Muuten ainekset olivatkin pilkkomista vaille valmiita. 






Vene-tortillat valmistuivat näin:

Paista jauheliha. Lisää paiston lopussa pussillinen taco-mausteseosta. Tähän kävisi yhtä hyvin myös kanasuikaleet tai fajitas-mauste.

Jauhelihan paistuessa voi pilkkoa ja laittaa muut aineet esille. Tomaattia, kurkkua, sipulia, salaatinlehtiä.

Salsan ostin valmiina, kuten juustoraasteenkin. Lisäksi oli vielä valkosipuli-dippiä eli kermaviili ja dippijauhe sekoitettuna. Dippiin makua antamaan lisäsin vielä muutamat tuoreet, murskatut valkosipulinkynnet.

Usein tortilloissamme on myös ananaspaloja, mutta tällä kertaa ne jätettiin kuitenkin pois.






Kipot ja kupit kasataan vaan päydälle ja jokainen kippari, matruusi ja laivarotta saakoon haasteekseensa katsoa osaako täyttää tortillansa ahnehtimatta? :D Se on taito, jota tuskin opin koskaan!!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti